Nederlands bekendste streetwear merk Daily Paper. Lees in de blog van VanEckie leuke en interessante weetjes over het merk uit Amsterdam

Going Worldwide

Daily Paper is  het meest “booming” merk in de Nederlandse markt op gebied van streetwear. In 2008 is het merk begonnen als een online blog in Amsterdam. 13 jaar later ligt de streetwear van Daily Paper in 180 winkels in 29 verschillende landen. Vorig jaar heeft Daily Paper haar tweede grote winkel geopend in New York in het “lower east side” gedeelte van de stad. De derde winkel is gevestigd in London. De eerste? Die staat natuurlijk in de geboortestad van het merk: Amsterdam.

Fashion Brand

Daily Paper heeft duidelijk twee aandachtspunten in hun collectie. De commerciële kant met de visuele branding van Daily Paper erop, en de kant waarbij de mode meer in het vaandel staat. Zelf noemen wij het tweede “Runway fashion”. Deze items liggen dichtbij hun roots en in alle uitingen die Daily Paper doet over deze kleding zorgen ze ervoor dat deze identiteit ook naar voren wordt gebracht.

Daily Paper Is For Everyone

De commerciële insteek is het meest populair in de Nederlandse streetwear. De stijl bestaat uit basic t-shirts, hoodies, sweaters, broeken, jacks en accessoires. De focus ligt op dit moment nog veelal op de mannelijke doelgroep. Op dit moment zijn ze echter wel bezig met het uitbreiden van deze doelgroep naar de vrouwelijke kant. Hier komt steeds meer en meer voor op de markt van Daily Paper. De items blijven trouw aan de focus van Daily Paper. Leuk om te weten is dat kinderen sinds 2019 ook terecht kunnen bij Daily Paper voor hun streetwear!

Founders

Maar, wie is het gezicht achter Daily Paper? Nou, eigenlijk heb je het allereerst al over meerdere gezichten. Drie om precies te zijn. Alle drie zijn ze rond de 30 jaar oud en hebben ze enorm succes met het merk Daily Paper wat zij hebben opgezet in hun studententijd. Abderr Trabsini , Hussein Suleimanen Jefferson Osei . Ze hebben de harten veroverd van honderdduizenden millenials uit o.a. Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Spanje en Italië. Waar je ook maar gaat ga je Daily Paper op z’n minst een paar keer tegenkomen. Ook beroemdheden en atleten houden van het merk. Mathijs de Ligt, Ronnie Flex en Sevn Alias zijn hier voorbeelden van. Logisch dat Daily Paper zo hard gaat!

Inspired By The African Culture

Wat je niet kan ontgaan is dat Daily Paper bijna nooit blanke mensen gebruikt voor shoots. De identiteit en inspiratie van Daily Paper is afgeleid van de Afrikaanse cultuur. Een ander weetje: Veel campagnes worden ook in afrika gemaakt. Met deze consistentie zorgen ze voor een duidelijk en herkenbare merkidentiteit. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *