faq

FAQ

Lees hier het antwoord op veel gestelde vragen.

Vraag Ik heb net een order geplaatst, wanneer ik kan ik deze verwachten?
Antwoord
Wij streven ernaar om orders tussen 1-2 werkdagen te versturen. Voor orders binnen Nederland betekent dat dat het pakket binnen 3-4 werkdagen aan zou moeten komen. Voor orders buiten Nederland zal dit langer duren.
Vraag Hoe kun je contact met ons opnemen?
Antwoord

Wij helpen je graag via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier. Wij streven ernaar om binnen 2 dagen te reageren op je bericht.

Producten

Vraag Welke kledingmaat moet ik nemen?
Antwoord

Sommige kledingstukken vallen true to size, echter kunnen andere kledingstukken een boxy fit hebben. Wij raden je aan goed naar de productfotografie en de productteksten te kijken. In de productteksten vermelden wij ook de lengte van het model op de productfotografie ter referentie.

Vraag Kun je me meer informatie geven over een specifiek product?
Antwoord

Vanzelfsprekend! Neem contact met ons op via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier. Wij streven ernaar om binnen 2 dagen te reageren op je bericht.

Vraag Het product dat ik wil is niet meer verkrijgbaar. Gaat deze nog terugkomen?
Antwoord

Het spijt ons dat je geïnteresseerd bent in een product dat niet meer verkrijgbaar is bij ons. Aangezien wij producten resellen komt het vaak voor dat wij van een item één stuk hebben. Wij gaan graag voor je opzoek wanneer je een specifiek item wenst, maar kunnen de beschikbaarheid niet garanderen. Neem contact met ons op via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier. Wij streven ernaar om binnen 2 dagen te reageren op je bericht.

Vraag Mijn product is beschadigd. Wat moet ik doen?
Antwoord

Neem contact met ons op via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier wanneer het product beschadigd is bij aankomst van je order. Wij vragen je om direct foto’s van de beschadigingen mee te sturen en zullen vervolgens kijken hoe we het probleem op kunnen lossen. Wij streven ernaar om binnen 2 dagen te reageren op je bericht.

Gaat het product kapot na gebruik kunnen we je helaas niet helpen. Wil je alsnog contact met ons opnemen? Dit kan via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier. Wij streven ernaar om binnen 2 dagen te reageren op je bericht.

Vraag Hoe moet ik mijn items verzorgen?
Antwoord

Alle items hebben een care label aan de binnenkant. Wij raden je ten zeerste aan om je aan deze instructies te houden.

Orders & bezorging

Vraag Ik heb zojuist een order geplaatst, is het nog mogelijk om deze aan te passen of te annuleren?
Antwoord
Neem direct contact met ons op via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier. Wij kijken vervolgens welke status je order heeft en of het nog mogelijk is om deze aan te passen of te annuleren.
Vraag Ik heb een fout gemaakt in het adres waar mijn order naartoe verstuurd moet worden. Wat kan ik doen?
Antwoord
Iedereen maakt fouten! Neem direct contact met ons op via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier. Wij kijken vervolgens welke status je order heeft en of het nog mogelijk is om deze aan te passen of te annuleren.
Vraag Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt geleverd?
Antwoord
Wij streven ernaar om orders tussen 1-2 werkdagen te versturen. Voor orders binnen Nederland betekent dat het pakket binnen 3-4 werkdagen aan zou moeten komen. Voor orders buiten Nederland zal dit langer duren.
Vraag Waar versturen wij naartoe?
Antwoord
Wij versturen naar alle landen in Europa. Staat het gewenste land hier niet tussen, maar zou je wel graag een order bij ons willen plaatsen? Neem dan contact met ons op via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier. Wij streven ernaar om binnen 2 dagen te reageren op je bericht.
Vraag Wat zijn de verzendkosten?
Antwoord

Nederland                  €4,-  Onder de 0,5 kg (1 t-shirt)

Nederland                  €5,-  Tussen de 0,5 en 10 kg

Nederland                  €10  Boven de 10 kg

Europa                        €22,50,-

Retourneren

Vraag Wat zijn jullie retourvoorwaarden?
Antwoord

Onze retourvoorwaarden maakt het mogelijk om je producten ongedragen en binnen 14 dagen nadat het aangekomen is terug te sturen. De verzendkosten van het retourneren liggen bij de klant.

Let op! Zijn je sneakers bij aankomst ongeveterd? Dan kunnen deze alleen geretourneerd worden mits deze niet zijn gepast en/of geveterd. Wanneer dit wel het geval is zijn de sneakers niet meer ‘deadstock’ en kunnen wij deze helaas niet terugnemen.

Vul het retourformulier in bij het terugsturen van je product(en).

Retouradres
Johannes Kolfstraat 34
3273 CB Westmaas
Nederland

Vraag Mijn item is beschadigd bij aankomst, wat moet ik doen?
Antwoord
Het spijt ons dat je order niet is aangekomen zoals verwacht. Je kunt contact met ons opnemen via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier. Wij vragen je om direct foto’s van de beschadigingen mee te sturen en zullen vervolgens kijken hoe we het probleem op kunnen lossen. Wij streven ernaar om binnen 2 dagen te reageren op je bericht.
Vraag Hebben jullie mijn retour ontvangen?
Antwoord
Wil je weten of wij je retour hebben ontvangen? Neem contact op via Instagram direct message (DM) of ons contactformulier.